

Only Pasta!
Only pasta ontstond eind 2005. Er lag nog nauwelijks pasta in de schappen anders dan gedroogde pasta’s van grote industriële merken. Een jaar oriëntatie in Italië bij de Federatie van Pastaproducenten in Parma, machinefabrikanten in o.a. Milaan, molenaars van harde tarwe en biologische meelsoorten in Puglia, en stages bij allerlei soorten pastamakers, ging vooraf aan de start.
De markt groeide en was rijp voor een netwerk eigen fresh shops in een franchise formule. Daar werd een assortiment Italiaanse producten rond de pastamaaltijd, inclusief sauzen en bijproducten, verkocht.
Er kwamen vijf shops, en er volgden succesvolle jaren waarin het pastagebruik enorm groeide en pasta als maaltijd veel aan populariteit won.
Tussen 2006 - 2012 werd de productie geprofessionaliseerd, gecertificeerd en kwam de vraag van en verkoop aan grootafnemers en Horeca op gang.
Echter de markt veranderde plotseling door de economische veranderingen en is in 2012 besloten alle winkels af te stoten en de focus van Only Pasta Food Productions bv voor 100% te richten op productie van (grotere volumes) ambachtelijke en gevulde pasta's 'al mano', handgevuld c.q. gevouwen pasta’s.


Pasta voor Horeca (handmatig)
– Speciaal voor Horeca maken wij 100% handgemaakte gevulde
pasta in allerlei vormen
– Kooktijd 2/3 minuten
– De pasta kan worden voorgekookt en ingevroren
– Er zijn meer dan 25 vullingen, allen gebaseerd op
traditionele Italiaanse smaken
– Voor de vullingen worden alleen dagverse producten uit de
regio gebruikt
– Er is een aantal vegetarische en veganistische pasta’s
– Bij een regelmatige afname is eigen receptuur mogelijk
– De THT is afhankelijk van de mate van pasteurisatie en
begassing of beiden i.o. van 18 tot 31 dagen.
Pasta voor Retail (ambachtelijk)
– Speciaal voor Retail maken we lint- en figuurpasta’s en gevulde
pasta’s van verschillende kwaliteiten (met of zonder eigeel,
Bloem type 00 of 100% harde tarwe)
– Er zijn 13 soorten lint- en figuurpasta’s van naturel deeg
en van deeg waar een aantal smaken van natuurlijke producten
(truffel, bospaddenstoelen, spinazie, saffraan, tomaat, biet,
e.a.) aan zijn toegevoegd
– Kooktijd 2/3 minuten
– T.b.v. de Retail maken we ‘private label’ producten en
‘Only Pasta’ label
– Er zijn verschillende verpakkingen
(top seal bakjes/flow packs e.a.) en gewichten mogelijk;
– De THT is afhankelijk van de mate van pasteurisatie en
begassing of beiden i.o. van 8-18 of 21 dagen voor lint- en
figuurpasta's en tot 31 dagen voor gevulde pasta's.
Vegan voor Retail
Vegan / Veganistische gevulde pasta’s speciaal voor Retail
Worden in vier smaken en twee kleuren deeg geproduceerd op 250 gram. Minimale afname 31.5 kg/9 SKU.
Vegan voor Horeca
Vegan / Veganistische gevulde pasta’s speciaal voor Horeca
Worden in vier smaken en twee kleuren deeg geproduceerd
in 1 kg verpakkingen. Min. Afname 36 kg/6 SKU.

Pasta voor Volumes (machinaal)
– Voor grootafnemers als; maaltijdservices, luchtvaart- en
cruisemaatschappijen, cateraars, Food Trucks e.a. kunnen we
snel grote volumes van alle soorten pasta’s produceren
– Er is keuze uit een groot aantal vormen en smaken.
-Eigen receptuur is mogelijk;
– Er zijn verschillende verpakkingen (top seal bakjes/flow packs
kg verpakkingen en food kratten e.a.) en gewichten mogelijk
– De THT is afhankelijk van de mate van pasteurisatie en
begassing of beiden i.o. van 18 tot 31 dagen.
Eigen recept en Private Label
Eigen recept
Wij ontwikkelen in samenwerking met klanten eigen of nieuwe recepturen voor vullingen voor eenmalige runs van min. 40 kg en afnames in bestelschema’s ten behoeve van retail, Horeca e.a.
Hierbij kan het gaan om seizoensproducten c.q. vullingen, themagericht of vullingen ten behoeve van de klanten van gespecialiseerde leveranciers zoals duurzame producten, vis- en of schaaldieren, wild, vegetarische producten e.a.
Private label
Only Pasta! maakt onderscheidende Private Label-producten voor klanten in retail, Horeca en voor maaltijdservices. Het kan daarbij
gaan om alleen het product of om het product en de verpakking onder eigen naam en/of merk. In samenwerking wordt de verpakking en etikettering ontwikkeld.

Certificeringen
Only Pasta! maakt pasta's op ambachtelijke wijze en
onder de volgende labels:
Alle producten worden geproduceerd met HACCP-certificering
De biologische producten worden geproduceerd
onder Skal-certificering
Clean Label
Clean Label voor; vrij van synthetische E’s, vrij van conserveringsmiddelen, vrij van synthetische smaakversterkers (waaronder MSG), vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en vrij van GMO producten (gemodificeerde gewassen)
Gezond
Verse pasta, gemaakt van harde tarwe, is voedzaam en gezond, bevat geen vet, is cholesterol vrij en rijk aan vitaminen (B1, B2), ijzer, niacine en heeft een laag sodiumgehalte en een laag glycemic gehalte.
Schijf van vijf
Het Nederlands Voedingcentrum heeft recent pasta van harde
tarwe opgenomen in de bekende ‘schijf van 5’ en beveelt
meerdere pastamaaltijden per week aan.


Vormen
13 soorten lint- en figuurpasta’s
van harde tarwe, volkoren en speltmeel. Al dan niet met
toevoegingen aan het deeg ten behoeve van kleur en/of smaak.
De productie van gevulde pasta’s is een paar jaar geleden naar
Italië overgebracht waar de traditionele kennis van het ambacht van de pistaio (pastamaker) vanzelfsprekend is.
Dit in tegenstelling tot Nederland waar geen opleiding noch ervaring is met het maken van traditionele vullingen, het handmatig vullen & vouwen en het halfambachtelijke productieproces van gevulde pasta’s.
Er is keuze uit twaalf vormen gevulde pasta's (‘al mano’ en half ambachtelijke) en meer dan 20 traditioneel Italiaanse vullingen.
Lintpasta
Ons assortiment verse lintpasta’s: spaghetti, spaghettini,
capelli di angelo, tagliatelle, taglialinni plat en nestje, fettucine, linguine, pappardelle en lasagnevellen in diverse maten.
Figuurpasta
Fusilli, penne rigate, tubettine, casarecce, lange krul en varkensstaartje, zowel kleine als grote conchiglie (schelp) om te vullen, trecce, trofi e.a.
Gevulde pasta
Ravioli (kussen), caramello (toffee vorm), mezzaluna (halve maan), medaglione (rond kussentje), quadrone (vierkant kussentje), casoncello (driehoekje), bauletto, fazzoletti, panzarotti, agnolino (mini rondje), spiga (vlecht) bommbolone (groot kussen) e.a.
Vorm en vullingen kunnen op verzoek worden gecombineerd.
Eigen recepturen vullingen zijn mogelijk vanaf 60 kg.
De gevulde pasta’s kunnen ook worden gemaakt van deeg met natuurlijke smaken als: tomaat, spinazie, saffraan, bospaddenstoelen, truffel e.a.
Meelsoorten
100% harde tarwe of melange
De meeste pasta’s worden gemaakt van 100% harde tarwe
of een melange van harde tarwe met Type ’00’ bloem.
Ook kunnen de pasta's van 100% bloem Type '00' met en zonder ei, van spelt, kamut en volkorenmeel (de kiem is dan
meegemalen) worden gemaakt.
Grano Duro
‘Grano duro’ is meel van harde tarwe.
Volkorenmeel is gemaakt van de hele graankorrel en heeft drie keer zoveel voedingswaarde als bloem (meel van de kern van de graankorrel). Grano duro is wat grover gemalen (griesmeel) en is
licht- tot donkergeel van kleur. Samen met het (biologisch eigeel
geeft dat de pasta zijn warme gele kleur en volle smaak.
Branches en Verpakkingen
Retail/consumentenverkoop en andere consumentenservices:
125 gr. en 250 gr., 300 gr. bakje, transparant wit of zwart met
seal top en luxe kartonnen bakjes wit of zwart in flow pack.
Eventueel licht begast.
Horeca en instellingen:
1 of 2 kg bak, met seal top of deksel, transparant wit of zwart en licht begast en CBL krat met food zak voor andere branches: in overleg zijn andere verpakkingseenheden en verpakkings-middelen mogelijk.
Voor branches als Sportinstellingen
(pasta’s met hoge energiewaarde),
grootkeukens (met speciale voedingswaarden),
grootafnemers als airline- en cruise supliers,
Horeca en catering: in overleg.
Bestellen & leveren
Via het informatieformulier bij 'Contact' kunt u prijzen aanvragen. Bestellen kan via mail of via onderstaand informatieformulier.
Levertijd:
Lint- en figuurpasta’s: 4 tot 5 dagen –
Standaard vullingen en vormen gevulde pasta’s: 7 dagen –
Speciale vullingen en handwerk: 7-12 dagen –
(in bestelritme van om de week/3 weken gaat het sneller)
Grote volumes i.o. –
Leveringen in de randstad zijn gratis bij een min. orderbedrag i.o.
Buiten de randstad wordt een deel van de transportkosten in rekening gebracht.


Contact Only Pasta B.V.
Office
Mosselweg 20
1261 XC Blaricum
M: +31 614442133
Whatsapp: onlypasta: 0614442133
Informatie
Prijzen en condities
BTW: NL814372028B01



